Rukovodioci / direktori restorana planiraju, organizuju i rukovode poslovima kafea, restorana i srodnih ustanova u kojima se služi hrana i pružaju ugostiteljske usluge.
Nivo vještina:
Vešt
Zadaci i dužnosti
- Planiranje menija u dogovoru sa šefom kuhinje i kuvarima
- Planiranje i organizovanje posebnih usluga
- Nabavka i utvrđivanje cijena na osnovu budžeta
- Vođenje knjiga o količini zaliha i finansijskim poslovima
- Nastojanje da objekti za ručavanje, kuhinja i skladišta hrane budu u skladu sa propisima o zdravstvu, da su čisti, funkcionalni i odgovarajućeg izgleda
- Razgovor sa gostima radi procjene njihovog zadovoljstva u pogledu obroka i usluge
- Izbor, utvrđivanje rasporeda rada zaposlenih, obuka i nadgledanje zaposlenih na dočeku gostiju i u kuhinji
- Primanje rezervacija, pozdravljanje gostiju i pomoć pri prijemu narudžbina
- Pregovaranje sa klijentima i dobavljačima
- Poštovanje propisa o očuvanju zdravlja i bezbjednosti na radu