Rukovodioci / direktori restorana

Rukovodioci / direktori restorana planiraju, organizuju i rukovode poslovima kafea, restorana i srodnih ustanova u kojima se služi hrana i pružaju ugostiteljske usluge.

Nivo vještina: Vešt

Zadaci i dužnosti

  • Planiranje menija u dogovoru sa šefom kuhinje i kuvarima
  • Planiranje i organizovanje posebnih usluga
  • Nabavka i utvrđivanje cijena na osnovu budžeta
  • Vođenje knjiga o količini zaliha i finansijskim poslovima
  • Nastojanje da objekti za ručavanje, kuhinja i skladišta hrane budu u skladu sa propisima o zdravstvu, da su čisti, funkcionalni i odgovarajućeg izgleda
  • Razgovor sa gostima radi procjene njihovog zadovoljstva u pogledu obroka i usluge
  • Izbor, utvrđivanje rasporeda rada zaposlenih, obuka i nadgledanje zaposlenih na dočeku gostiju i u kuhinji
  • Primanje rezervacija, pozdravljanje gostiju i pomoć pri prijemu narudžbina
  • Pregovaranje sa klijentima i dobavljačima
  • Poštovanje propisa o očuvanju zdravlja i bezbjednosti na radu
 
Loading...