Glavni kuhari

Glavni kuvari izrađuju menije, kreiraju jela i nadgledaju planiranje, organizaciju, pripremu i kuvanje jela i obroka u hotelima, restoranima i drugim mjestima gdje se služi hrana, na brodovima, u vozovima i u privatnim domaćinstvima.

Nivo vještina: Vešt

Provjera plate

Zadaci i dužnosti

  • Planiranje i razvoj recepata i menija, procjenjivanje troškova za hranu i rad koji je potreban za njeno pripremanje i naručivanje namirnica
  • Praćenje kvaliteta jela u svim fazama pripreme i prezentacije
  • Diskutovanje o pitanjima pripreme hrane sa menadžerima, dijetetičarima, osobljem u kuhinjama i konobarima
  • Nadgledanje i koordiniranje aktivnosti kuvara i drugih radnika koji su angažovani u pripremanju hrane
  • Pregled namirnica, opreme i radnog prostora da bi se potvrdilo poštovanje uspostavljenih standarda
  • Odlučivanje kako hrana treba da bude prezentovana i kreiranje dekorativnih prezentacija hrane
  • Obučavanje kuvara i drugih radnika za pripremanje, kuvanje, dekorisanje i prezantaciju hrane
  • Učešće u angažovanju i zapošljavanju kuhinjskog osoblja i praćenje njihovog rada
  • Pripremanje, začinjavanje i kuvanje kulinarskih specijaliteta i složenih jela
  • Objašnjavanje i sprovođenje regulativa higijene i bezbjednosti hrane

Ispunite anketu o platama

 
Loading...