Mesari, obrađivači ribe i srodni pripremači hrane

Mesari, obrađivači ribe i srodni pripremači hrane kolju životinje, čiste, sijeku i odvajaju kosti i pripremaju prehrambene proizvode ili konzerviraju meso, ribu i druge proizvode, sušenjem, soljenjem ili dimljenjem.

Nivo vještina: Poluvječan

Zadaci i dužnosti

  • Klanje životinja
  • Skidanje kože i čišćenje zaklanih životinja
  • Odvajanje kostiju, siječenje i začinjavanje mesa i ribe za prodaju ili za dalju preradu
  • Pripremanje sastojaka ili izradu kobasica i sličnih proizvoda uz pomoć mašina za siječenje i mljevenje
  • Konzerviranje mesa, ribe i ostalih prehrambenih proizvoda
  • Rukovanje pušnicama ili rernama za dimljenje mesa, ribe i ostalih prehrambenih proizvoda
  • Kuvanje ili pripremanje mesa, ribe i sl. Za prodaju
  • Prodaju mesa ili ribe, uključujuću mjerenje, pakovanje, označavanje proizvoda i naplatu
 
Loading...